Höga kusten i norra Sverige är känt för sin vackra natur och pittoreska omgivningar, men det finns också en mängd restauranger som erbjuder fantastiska lokala rätter och färska skaldjur. Här kan du läsa om några av de bästa restaurangerna på Höga kusten där du kan njuta av en kulinarisk upplevelse.

Restauranger på Höga kusten

  1. Ulvöhamn Fiskeläge är en fisk- och skaldjursrestaurang på en av de största öarna på Höga kusten. Här kan du njuta av färska skaldjur direkt från havet, och restaurangen har en fantastisk utsikt över vattnet.
  2. Restaurang Bryggan ligger vid vattnet i Härnösand och erbjuder en meny som är inspirerad av lokala råvaror. Restaurangen har också en bar där du kan avnjuta en drink och njuta av utsikten över havet.
  3. Sjömagasinet ligger i centrala Sundsvall och erbjuder en meny med fokus på färska skaldjur. Restaurangen har också en vinkällare med en imponerande samling av viner från hela världen.

Färska skaldjur på Höga kusten

Höga kusten är känd för sin färska skaldjur, och det finns många ställen där du kan prova de lokala rätterna. Några av de bästa platserna att besöka inkluderar:

  1. Höga kusten fisk är en fisk- och skaldjursaffär i Härnösand som erbjuder färska skaldjur direkt från havet. Här kan du köpa allt från räkor till krabba och hummer.
  2. Norrlandskusten fisk ligger i Docksta och erbjuder ett brett utbud av färska skaldjur, inklusive ostron och musslor. Du kan också köpa färska räkor och krabba direkt från deras båt.
  3. Höga kusten skaldjurscenter ligger i Örnsköldsvik och är en av de största skaldjursleverantörerna i regionen. Här kan du köpa allt från färsk fisk till hummer och kräftor.

Sammanfattningsvis finns det många fantastiska restauranger på Höga kusten som erbjuder en mängd olika lokala rätter och färska skaldjur. Oavsett om du söker en elegant middag på en av de finare restaurangerna eller en avslappnad fisk- och skaldjursupplevelse, finns det något för alla på Höga kusten. Utforska dessa fantastiska platser och njut